LOGO SPRTV Productions Your Voice Your Story
Hoe succesvol is jouw Succes Agenda? Agenda

Hoe succesvol is jouw Succes Agenda?

Zeg eens eerlijk,

wanneer heb je voor het laatst iets echt super spontaan gedaan met je familie of vrienden?

Zo van ’s ochtends in je eigen bed wakker geworden, wat kleding in een sporttas gedaan en tegen je partner zei, ‘geef de planten een extra scheut water en pak de paspoorten!’

Om vervolgens pas ’s avonds, terwijl je je tanden in dat kleine knusse hotelletje aan de Franse kust staat te poetsen, denkt: ‘zou er iets op m’n voicemail staan?’

En nee, ik heb het dan niet over een dag in je weekend of een nationale feestdag. Maar gewoon zomaar de boel de boel gelaten dankzij een ingeving.

Grote kans dat sinds je toegetreden bent tot de wereld van de volwassenen, dit scenario eerder een droom is voor als je met pensioen bent dan iets wat je morgen gaat toepassen.

Vooral, en laten we als Nederlanders eens in de spiegel kijken, omdat spontaniteit nu niet iets is waar we om bekend staan.

Helaas om het te zeggen, maar het concept “even langskomen” bij een vriend die in de buurt woont bestaat in Nederland gewoon niet. Althans volgens een artikel op Stuff Dutch People Like, waarin een typisch Nederlands gesprek wordt beschreven over het proberen om een spontaan etentje te regelen. Het duurt weken voordat ze een geschikte datum vinden, herkenbaar?

Nu vraag je je misschien af: wat heeft dit allemaal te maken met de titel van deze blog? Nou, voordat ik je dat ga onthullen wil ik je even iets vertellen, niet zomaar natuurlijk, over een restaurant dat ik al heel lang wil bezoeken. Het heet El Bigotes en het ligt op het eiland Ibiza.

El Bigotes staat bekend om zijn eenvoudige maar heerlijke visgerechten, die worden bereid met de vis die de eigenaar (nu tweede generatie) zelf vangt of koopt van zijn directe collega’s.

Het restaurant heeft geen menukaart, tot 2013 geen telefoon en geen website. Het is alleen open in de middag als er genoeg vis is, en het sluit als de vis op is.

Het restaurant trekt veel beroemde gasten aan, zoals koning Juan Carlos, Mick Jagger en Leonardo DiCaprio. Dit is misschien wel het meest spontane restaurant ter wereld. Je weet nooit of het open is, welke vis je gaat eten of welke beroemdheid je gaat ontmoeten.

Hoe cool is dat? Ik zou er dolgraag een keer heen gaan, maar geen idee wanneer. Ik moet eerst mijn en de agenda van mijn vrouw agenda checken, een vlucht boeken, een hotel reserveren en de postservice van Post.nl regelen. Dat klinkt niet erg spontaan, hè? Maar goed, terug naar de titel van deze blog en wat dit restaurant met die succesvolle agenda te maken heeft.”

Laat ik maar met de deur in huisvallen, het heeft allemaal te maken met “controle” en “de kunst van loslaten”.

Want als je controle over je bedrijf en agenda hebt gaat alles goed toch?

Tenslotte controle is iets wat we allemaal graag willen hebben. We willen controle hebben over ons werk, ons geld, ons huis, ons gezin, ons lichaam, ons geluk.

Hoe succesvol is jouw Succes Agenda? - verse vis - restaurant

We denken dat als we alles onder controle hebben, we succesvol zijn. We denken dat als we alles onder controle hebben, we veilig en vrij zijn. Maar is dat wel zo?

Wel spoiler alert!  Controle is juist het omgekeerde. Als we alles willen controleren, beperken we onszelf. We beperken onze mogelijkheden, onze creativiteit, onze spontaniteit, onze groei. We beperken onze vreugde, onze liefde, ons avontuur. We beperken ons om te leven.

Kijk nog maar eens naar El Bigotes (de snor), totaal geen boodschap aan marketing en public relations goeroe praat, locatie: ver weg van alle populaire plekken op Ibiza. Wisselende seizoen menukaart nee, wijnkaart nee, dessertkaart 2 gerechten al jaren.

Op het menu sinds de opening in de jaren 70, altijd om 12:00 de gegrilde visschotel en om 14:00 het vis stofpotje en je moet kiezen welke tijd je wilt komen.

Resultaat… in de zomermaanden moet je wel tot een maand van te voren reserveren voor een van de 40 plekjes aan een van de lange eettafels. Oh ja buiten het toeristenseizoen doorgaans maar twee dagen.

Maar wat heeft dit nu met je succesvolle Succes Agenda te maken?

Nou in essentie draait het succes van je Succes Agenda niet alleen om het strikt beheersen van elke minuut van je dag, maar eerder om het vinden van de juiste balans tussen controle en loslaten.

El Bigotes, met zijn ogenschijnlijk ongecontroleerde en eenvoudige aanpak, laat ons zien dat ware spontaniteit en succes niet altijd samengaan met strikte planning en controle.

Soms moeten we de controle loslaten, durven te improviseren en ons overgeven aan het moment om echt te kunnen genieten van wat het leven te bieden heeft.

Hoe succesvol is jouw Succes Agenda? Relax

Dus, terwijl je je Succes Agenda blijft nastreven, herinner jezelf eraan dat ware vrijheid en voldoening vaak te vinden zijn buiten de grenzen van strikte controle. Sta open voor spontaniteit, omarm het onverwachte en laat je verrassen door de onvoorspelbare schoonheid van het leven.

Want soms is het juist wanneer we de controle durven loslaten, dat we echt succesvol zijn in het ervaren van het leven in al zijn glorie.

Als je klaar bent om de controle los te laten en een nieuwe benadering te ontdekken om succesvol met je tijd om te gaan, dan nodigen we je nu uit om deel te nemen aan onze exclusieve cursus ‘S.M.A.R.T.E.R. Tijdmanagement volgens Dr. Siegel, Dr. Chopra en N. Hill.

Gedurende drie dagen zullen we je begeleiden bij het ontwikkelen van een evenwichtige aanpak die je in staat stelt om efficiënt te plannen, maar ook ruimte te laten voor spontaniteit en groei.

En als kers op de appelmoes omarmen we op dag drie het concept van ‘off the grid’ gaan, waarbij je volledig loskomt van de digitale wereld en jezelf onderdompelt in de ervaring van het leven in het moment.

Deze waardevolle cursus is jouw kans om de sleutels te krijgen tot een succesvolle Succes Agenda die echt voor jou werkt en niet jij voor de volle Succes Agenda.

Schrijf je vandaag nog in voor slechts € 777,= excl. btw en begin aan jouw reis naar een meer vervuld en gebalanceerd leven. Want echte vrijheid begint wanneer je durft los te laten. We zien je graag!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen